Vervoer

Welke herenfiets past het beste bij jou?

In ons land is de fiets natuurlijk een erg belangrijk vervoersmiddel. Veel mensen stappen in Nederland dagelijks op de fiets. De fiets is bij ons zo populair, dat de meeste huishoudens op z’n minst één fiets ergens hebben staan. In het buitenland staan wij zelfs bekend om onze fietsen. In Nederland is het door onze veilige fietspaden ook erg makkelijk om op de fiets te stappen. Een veilig rood fietspad naast de weg zal je dan ook niet in alle landen terugvinden. Het is ook nog eens zeer gezond om te fietsen. Hierdoor blijft iedereen in beweging. Tevens is fietsen beter voor het milieu, aangezien je hierdoor niet met de auto of een ander vervuilend voertuig zal reizen. Door het brede aanbod van de fietsen zal het alleen niet altijd even makkelijk zijn om de ideale fiets te vinden. 

Herenfiets 

Zo zijn er bijvoorbeeld veel verschillende soorten herenfietsen. De herenfiets is, zoals de naam het al weggeeft, speciaal ontworpen voor mannen. Net als elke andere fiets heeft een herenfiets gewoon twee wielen, een zadel, remmen en een bel. Dus wat maakt een herenfiets dan speciaal een herenfiets? De kern hiervan zit hem in het ontwerp van het frame. Bij de damesfiets is het makkelijk om op te stappen, doordat het frame tussen het stuur en zadel relatief laag is. Bij fietsen voor de heren is dit echter een stuk hoger. Het opstappen bij een herenfiets kan voor sommige mensen dan ook wat lastig zijn. 

Diverse modellen

Gelukkig zijn er veel verschillende modellen, zodat er altijd wel een geschikte herenfiets voor jou te vinden zal zijn. In de basis zijn er meerdere modellen herenfietsen. Er is bijvoorbeeld de transportfiets die bedoeld is voor de langere afstanden. Ook is er de stadsfiets, die juist erg geschikt is voor de kortere afstanden die je in de stad moet afleggen. Een vouwfiets is een model waar sommige mensen ook voor kiezen. Het handige van deze fiets, is dat hij erg compact op te vouwen is. Daardoor is dit een geschikte fiets om mee op reis te nemen in bijvoorbeeld het openbaar vervoer. Bij al deze modellen is er ook altijd nog de optie om te kiezen voor een stadaard model of de elektrische versie. Met een elektrische fiets zal het bijvoorbeeld wat makkelijker zijn om met minder moeite verder te fietsen. Een herenfiets kopen kan tegenwoordig gewoon simpel online geregeld worden. Zo kan je in de webshop kijken of er een fiets is die jou aanspreekt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *