Transport en Logistiek

Waarom steekwagens onmisbaar zijn in de logistiek

In de logistieke sector zijn steekwagens bijna onmisbaar. Deze zijn namelijk noodzakelijk in elk bedrijf dat zich bezighoudt met het verplaatsen en vervoeren van goederen. Ook voor personeel maakt het het werk lichter en voorkomt het ernstige rugklachten door het tillen van te zware goederen. Er bestaan vele soorten steekwagens en daarom is het handig om eerst in kaart te brengen waar de steekwagen voor nodig is. 

De voordelen

Ze bestaan uit een simpele constructie met twee wielen, handvaten, een ondervlak en natuurlijk een achterleuning. Wanneer er dus regelmatig goederen vervoerd moeten worden is het erg handig om te beschikken over steekwagens als bedrijf. Soms zijn bepaalde goederen net te zwaar om zelf op te gaan tillen. Om te voorkomen dat er iemand lichamelijke klachten krijgt, is de steekwagen een handig hulpmiddel. Daarnaast is het heel veilig omdat de persoon altijd achter de steekwagen staat, waardoor de achterleuning zorgt voor de bescherming. Daardoor zullen de dozen niet zomaar op de persoon vallen. 

Verschillende soorten steekwagens

De geschikte wagen is afhankelijk van de situatie en het doel van gebruik. De meest passende steekwagen is dus afhankelijk van de aard van de klus. Hierbij kun je ook letten op het materiaal. Een stalen steekkar heeft meer draagvermogen dan een kar van aluminium. De soorten steekkarren waar je uit kunt kiezen zijn:

  • Trappensteekwagen: dit is een steekkar met andere soort wielen. Hierdoor kun je de steekkar over de trap vervoeren. Zo kunnen ook zwaardere goederen over trappen en verhogingen verplaatst worden. 

  • Inklapbare steekwagens: dit is erg handig wanneer je regelmatig goederen moet verplaatsen en vervoeren, maar deze ook wilt kunnen meenemen. Door het handige inklapbare systeem kun je de steekkar gemakkelijk opvouwen en meenemen. Zo kun je hem gemakkelijk meenemen in een vrachtwagen, bestelbusje of in de achterbak van een auto. 

  • Bouw steekwagen: je hebt ook een speciale versie voor het zware werk in de bouw. Deze heeft een stevige constructie voor veel stabiliteit. Deze wordt vaak gebruikt als er echt zware spullen moeten worden verplaatst. 

  • Krattensteekwagen: deze zijn voor het transport van zware kratten. 

  • Matador steekwagens: deze heeft een groot laadvlak en ergonomische handgrepen. Deze biedt meer stabiliteit doordat ze een extra brede wielbasis hebben. 

Ook zijn de steekwagens gemakkelijk online te bestellen. Hier kun je nog eens goed kijken naar de verschillende soorten die er aangeboden worden. Al met al moet je eerst bedenken waarvoor je hem wilt gebruiken en maak daarmee de werkomgeving praktischer en daarbij ook nog eens veiliger. 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *