Auto's en Motoren Vervoer

Tips voor het kiezen van een scooterhelm

Heb je een nieuwe scooter? Dan mag een helm natuurlijk niet ontbreken! Maar een helm heb je niet zomaar even gekocht. Er zijn namelijk best veel merken en dingen waar je op moet letten. Ben je benieuwd naar welke dit zijn? Wij vertellen je er graag meer over in dit artikel, lees dus snel verder en doe er je voordeel mee!

Soort helm

Er zijn diverse soorten helmen waar je uit kan kiezen, namelijk een integraal, systeem of jet scooter helm. Welk type helm je nodig hebt is dan ook erg persoonlijk. Bedenk dus voor jezelf aan welke eisen een helm moet voldoen. Moet deze een open vizier hebben? Een zonnescherm? Een Jet helm is een open helm en is dus lekker koel, alleen minder goed voor je veiligheid. Verder is een integraalhelm helemaal dicht en heeft een systeemhelm een vizier dat open kan. Ben je benieuwd naar dit soort helmen? Neem dan eens een kijkje op helmetcity.nl.

Prijs

Natuurlijk is de prijs van de helm ook een belangrijk punt. Je wil immers niet de hoofdprijs betalen, maar wel een helm van een goede kwaliteit. Daarom raden we je ook aan om diverse helmen met elkaar te vergelijken. Zo zie je welke functies welke helm heeft en welke prijs je het meest gunstig vindt. Sommige scooterhelmen heb je al voor 50 euro. Deze kosten kunnen oplopen tot wel 300 euro. Dit is dus erg afhankelijk van de eisen waaraan de helm moet voldoen. Let er wel op dat welke helm je dan ook kiest, beschikt over een ECE keurmerk! Zo weet je zeker dat de helm is goedgekeurd.

Pasvorm

Verder is de pasvorm ook een belangrijk onderdeel bij het kiezen van een helm. Het is namelijk erg vervelend en ook nog eens gevaarlijk als een helm te groot of te klein is. Je kunt daarom het beste een helm even passen in een winkel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *