Auto's en Motoren

Tips tegen rijangst

Heb je net je rijbewijs (voor auto, of zelfs je bus theoriecursus en examen via deze website) gehaald, maar vind je het eng om de weg op te gaan? Of ben je inmiddels al langer in het bezit van je rijbewijs, maar heb je een tijd niet gereden en vind je het nu erg spannend? Dit komt veel voor en gelukkig zijn er dingen die je hiertegen kunt doen. Hieronder vind je er een aantal, zodat je snel de weg weer op kunt gaan.

Blijf rijden

Merk je dat je de laatste tijd rijden een beetje eng vindt? Geef dan niet op! Zorg dat je blijft rijden. Zodra je toegeeft aan je angst en helemaal niet meer rijdt, wordt het steeds lastiger om achter het stuur te kruipen.

Andere weggebruikers zijn niet allemaal ongeduldig

Bedenk dat niet in iedere auto die je tegenkomt een ongeduldig, boos persoon zit. Er zitten natuurlijk weggebruikers bij die dat wel zijn, maar als jij even wat meer tijd nodig hebt voor een stoplicht dan is dat echt niet erg. Het ergste dat kan gebeuren is dat de auto achter je begint te toeteren. Maar bedenk dat je hier in principe niets mee te maken hebt, hij of zij is degene die met een geïrriteerd gevoel kampt.

Oefen met iemand erbij

Vind je het fijner om samen te rijden? Zoek dan iemand die geduldig is en die met je kan oefenen. Bouw samen op, begin bijvoorbeeld op een afgelegen industrieterrein. De ander kan je geruststellen en je tips geven voor als je even niet zo goed weet wat je moet doen. Zorg er wel voor dat degene die naast je zit ook echt betrouwbaar is en geduldig, anders zal je angst alleen maar erger worden in plaats van verminderen. In dat geval kun je namelijk beter alleen rijden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *