Auto's en Motoren

Motorverzekeringen

Het weer wordt steeds aangenamer. De temperaturen gaan omhoog en de zon begint vaker te schijnen. De planten en bloemen beginnen weer te bloeien. Kortom het is tijd om eropuit te gaan. Op de fiets, met de auto, te voet of met de motor. Dat laatste, de motor, wordt steeds populairder. Steeds meer mannen en vrouwen behalen hun motorrijbewijs. Er is niks fijners dan in de zon motorrijden en de wind langs je te horen suizen. Het ultieme gevoel van vrijheid en ontspanning. Alleen ben je al motorrijder een stuk kwetsbaarder in het verkeer. Er zit niks rondom je dat je beschermt zoals in de auto. Ook worden motorrijders vaak over het hoofd gezien, doordat ze niet zo groot zijn als auto’s. De verkeersdeelnemers kijken dan niet goed genoeg in de spiegels en hun dode hoek. Kortom als motorrijder ben je erg kwetsbaar in het verkeer en is een goede motorverzekering een must.

Verschillende verzekeringen

Zoals er autoverzekeringen zijn, zijn er ook motorverzekeringen. Ze zijn net zo belangrijk misschien nog wel belangrijker dan de autoverzekeringen. Motorrijders komen namelijk vaker in een ongeluk terecht. Niet doordat ze minder goed rijden dan autobestuurders, maar doordat ze kwetsbaarder zijn in het verkeer. In Nederland is het verplicht om elk voertuig te verzekeren die de weg op gaat. Dit geldt voor zowel nieuwe voertuigen als tweedehands voertuigen. Door een motorverzekering te nemen ben je verzekert voor bepaalde schade die u wellicht oploopt of veroorzaakt. Geen motorrijder of motor is hetzelfde daarom zijn er verschillende motorverzekeringen die je kunt afsluiten. De drie meest gangbare motorverzekeringen zijn de wettelijke aansprakelijkheid (WA) verzekering, een wettelijke aansprakelijkheid met beperkte casco (WA+) verzekering of een allriskverzekering. Afhankelijk van de motor of motoren die je wilt verzekeren, kunnen exacte kosten per verzekering weer variëren. Het is daarom belangrijk om je goed te verdiepen in de mogelijkheden, voordat je een verzekering afsluit.

Verzekeringen vergelijken bij combimotors

Je kunt de verschillende verzekeringen bijvoorbeeld met elkaar vergelijken. Je kunt eenvoudig bij combimotors motorverzekeringen vergelijken. Ze zijn al 25 jaar specialist in motorverzekeringen vergelijken. Ze verzamelen alle mogelijke verzekeringen voor je, zodat je vervolgens de beste optie kan selecteren. Combimotors is geheel onafhankelijk en gaan dus deskundig te werk bij het vergelijken van de motorverzekeringen. Ze brengen zo binnen enkele minuten de complete verzekeringskosten van verschillende verzekeraars in kaart. Om deze kosten te bepalen, hebben ze eerst wel bepaalde gegevens nodig. Denk hierbij aan het kenteken van je motor, het aantal schadevrije jaren en de dagwaarde van je motor. Op basis van deze gegevens en het vergelijken van de verschillende verzekeringen kan de ideale motorverzekering voor je worden bepaald. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *