Geen categorie

Misschien moet ik is beginnen

Ik ben nu al 20 jaar en ben nog steeds niet begonnen aan mijn rijbewijs terwijl ik dit wel als cadeau heb gekregen van mijn ouders. Daarom dacht ik dat het tijd was om maar is te gaan beginnen. Ik ging online kijken naar rijscholen om te kijken waar ik me het beste voor kon aanmelden. Ik wilde me wel aanmelden bij een goed rijschool. Ik ken vrienden die hun rijschool niet al te goed of fijn vonden hierdoor was de kans dan ook groter dat ze zouden zakken. Ik wilde er graag zo snel mogelijk van af zijn zodat er niet al te veel tijd in ging want ik had ook nog andere verplichtingen. Zoals school en werk. Dat neemt al veel tijd in beslag.

Rijscholen in Enschede

Ik ging online kijken en zocht op rijscholen Enschede. Hier kwam ik al snel op de verkeerschool de rijopleider. Hier kon ik dan een gratis proefles nemen. Zo kon ik kijken of deze rijschool mij beviel en kreeg je een rijtest en een adviesgesprek. Het adviesgesprek is er om de rijopleiding zo goed mogelijk aan te laten sluiten aan mijn wensen. Ook kon je dan kiezen om zelf een pakket samen te stellen of al een bestaand pakket uit te kiezen. Dat klonk erg bijzonder aangezien ik dat niet bij veel andere rijscholen als optie zag staan. Op deze manier kan het al helemaal naar mijn wensen. Dat lijkt mij wel fijn rijden. Ook stonden de prijzen online. Zo had ik goede inzicht in hoeveel het zou kosten. Natuurlijk wilde mijn ouders niet voor het duurste van het duurste gaan. Maar dat is heel logisch.

Wat bevat het allemaal?

Ook kon ik via deze rijschool mijn theorie-examen halen. Zo krijg je dan een 1-daagse cursus. Zo blijkt het ook dat je sneller slaagt met een cursus dan wanneer je zelf uit een boek leert. Op de site stond ook vermeld waaruit het theorie-examen bestaat. Het bestaat dus uit gevaarherkenning, kennis en inzicht. En er stond weergeven hoeveel fouten je mag maken bij je theorie-examen.

Het praktijkexamen

Daarnaast heb je natuurlijk ook je praktijkexamen. Hiervoor krijg je een volledig stappenplan. Hierin staat informatie over de machtigingen en de gezondheidsverklaring die je nodig hebt om af te rijden. Ook dat er een tussentijdse toets bij inbegrepen zit. Op deze manier krijg je een vrijstelling voor de bijzondere verrichtingen. Ik kon veel informatie vinden op deze site dus ik besloot mij in te schrijven voor de proefles. Dan kan ik verder kijken of deze rijschool bij mij past. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *