Auto's en Motoren

Lampen in de auto, welke is het meest geschikt

welke lamp in mijn auto

Autolampen

Als we in de auto rijden willen we goed zichtbaar zijn op de weg. We hopen dat onze mede weggebruikers dit ook willen. Dat maakt het wel zo veilig in het verkeer.

Er zijn vele soorten lampen verkrijgbaar. Vraagt u zich ook wel eens af, welke lamp in mijn auto?

welke lamp in mijn auto

Welke lamp moet je hebben

Als u zelf een lamp vervangt in uw auto moet u eerst even goed kijken om welke lamp het gaat.

Gaat het om de koplamp? De lamp die het meeste licht moet geven. Of gaat het om het dimlicht. Wellicht is het toch het stadslicht, het mistlicht of het knipperlicht.

Als u dit achterhaalt heeft kunt u op onderzoek uit gaan.

Lampenkeuze

Stel dat het gaat om het dimlicht dan is de eerste keuze die over het algemeen gemaakt moet worden of je een H4 of een H7 lamp moet hebben. Ga je shoppen op internet, bijvoorbeeld in een webshop, dan is er vaak wel een keuzemenu aanwezig. Je moet er op letten dat je het juiste merk en model in voert. Vaak natuurlijk met het goede bouwjaar, want ook daar kan nog weer verschil in zitten.

Xenonlicht

De type verlichting die we steeds meer zien opkomen is het Xenon. Auto’s die lampen op basis van Xenon hebben zijn makkelijk te herkennen. Deze lampen hebben namelijk een duidelijke blauwe kleur en lichtstraal.

Een van de voordelen van deze Xenon lampen is de langere levensduur. Deze lampen kunnen namelijk wel tot tien jaar mee gaan. Dit is aanzienlijk langer dan de gemiddelde halogeen lamp. Daarentegen zijn deze lampen wel een stuk duurder dan de traditionele halogeenlampen.

Xenonlampen gebruiken minder stroom dan halogeenlampen. En toch geven deze lampen meer licht dan een halogeen lamp.

Een ander voordeel is meer smaak gerelateerd. Xenon lampen geven een auto namelijk een wat mooier, strakkere uitstraling volgens velen.

Led lampen

Een goed alternatief voor de Xenon is de inmiddels ruimschoots beschikbare led lamp voor auto’s. Deze is goedkoper en verbruikt zelfs nog minder energie ook.

Dus zit u met het dilemma, welke lamp in mijn auto. Volg eerst bovenstaand bericht en maak uw keuzes. Dan bent u er snel uit.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *