Garage

goedkoop je auto onderhouden: hoe doe je dat?

Garage mijdrecht

De beste en makkelijkste manier om je auto goedkoop te onderhouden, is door preventie.

Leer jezelf een goede rijstijl aan. Met de auto racen is misschien heel erg leuk, het zorgt er alleen voor dat de motor, de banden en de remmen sneller slijten.

Rustig rijden, bochten niet te strak nemen, anticiperen en houden aan de snelheidslimiet, helpt om je auto langer mee te laten gaan. Het is ook nog beter voor je banden, zuiniger en vermindert de kans op kleine ongelukken.

Garage mijdrecht

Zo is er meer dat je zelf kunt doen.

Je auto regelmatig uitlijnen, zeker als je merkt dat er iets niet helemaal goed zit, scheelt op termijn in brandstofverbruik en reparaties. Niets doen is zonde want het is zo gebeurd bij Garage Mijdrecht.

Een minder bekende tip, is om nooit de tank helemaal leeg te rijden. In de onderste laag van de benzinetank zit vaak bezinksel dat door de jaren heen is verzameld, dit kan grote problemen veroorzaken als het in de motor komt.

Een andere goede gewoonte, dat op de lange termijn veel kan schelen, is om voor korte stukjes de fiets te gebruiken. Het zijn vooral deze ritjes die slecht zijn voor de auto. Je krijgt er meer slijtage door omdat de motor niet warm kan worden.

Naast het rijden, kun je klein onderhoud meestal zelf doen. Denk aan regelmatig het oliepeil controleren, ruitvloeistoffen bijvullen, zorgen voor de juiste bandenspanning en een aantal keer per jaar de auto te wassen (vergeet niet om ook het interieur en de ruiten schoon te maken).

Iets op dit gebied waar velen niet aan denken, is dat in de winter alles wat sneller slijt. Het is daarom slim om de auto winterklaar te maken. Controleer de antivries en koelvloeistoffen, vervang de zomerbanden door winterbanden en smeer de rubbers bij de deuren in.

Ook al kun je veel zelf doen, is het belangrijk om jaarlijks je auto te laten onderzoeken. Garage Mijdrecht is een goede plek om dit te doen. Zo vermijd je hoge kosten omdat je er snel bij bent en je auto goed onderhouden is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *