Auto's en Motoren

De remschijven in je Volvo: zo herken je problemen

Remschijven Volvo

Volvo is een automerk dat bekend staat om zeer degelijke auto’s. Ze maken auto’s waar je je echt veilig in voelt, en waar je toch mooi de weg mee op kan omdat ze er ook nog goed uit zien. Maar zelfs in een Volvo kom je wel eens een onderdeel tegen dat niet werkt. De remschijven Volvo kunnen bijvoorbeeld tekenen van slijtage vertonen. Zo herken je die tekenen.

Remschijven Volvo

Over remmen met de auto

Eerst een stukje achtergrond: de remschijven zijn nodig om de auto af te remmen en tot stilstand te brengen. Ze zijn echter niet het enige onderdeel dat hiervoor zorgt. Het hele remsysteem tezamen bestaat uit een remklauw, remblokken, remschijven, remslang en wielremcilinder. Hoeveel remschijven je hebt, hangt van de auto af. Doorgaans vormt slijtage zich het snelst in de remblokken. Wanneer je op het rempedaal drukt, dan drukken de remblokken op de remschijven. Deze gaan dus het snelste kapot. Het kan echter ook heel goed zo zijn dat andere delen van het remsysteem gaan slijten na een tijdje.

Lange remweg

Een manier om te ontdekken dat je remmen niet goed functioneren is door de remweg goed in de gaten te houden. De remweg is de totale hoeveelheid meters die een auto nodig heeft om tot stilstand te komen. Bij een nieuwe auto, en met name een Volvo, is de remweg relatief kort. Het is ook niet gek als de remweg na een tijdje langer wordt. Maar als het echt te lang wordt, en je doet er voor je gevoel onnodig lang over om tot stilstand te komen, dan moet je snel naar een garage. Er is dan misschien iets aan de hand met je remsysteem.

Gekke geluiden

Je auto kan vreemde geluiden maken door een probleem met de remmen. Houd geluiden in je auto altijd in de gaten. Het kan een teken zijn dat er iets mis is, met je remsysteem of een ander onderdeel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *