Auto's en Motoren

De remschijven in een Volkswagen vervangen: kun je dat zelf?

remschijven

Er zijn ontzettend veel onderdelen te vinden in een auto. Auto’s maken is echt een vak apart en onderdelen vervangen is dat ook. Het is niet voor niks zo dat je een hele studie kunt volgen om automonteur te worden of zelfs auto’s te leren bouwen. Remschijven in een Volkswagen bijvoorbeeld, wil je die leren vervangen? Dan is zo’n studie aan te raden. Maar ook als je niet de studie wil volgen, dan zijn er nog een aantal onderdelen die je zelf kunt vervangen. Geldt dat ook voor de remschijven? Dat ontdek je hier.

remschijven

De remschijven

Zoals de naam al doet vermoeden, worden de remschijven gebruikt om een auto af te remmen. Dat is een behoorlijk belangrijke functie want het voorkomt ongelukken en zorgt dat je snel en veilig tot stilstand kunt komen. Remschijven kunnen echter ook slijten en dan kun je steeds minder goed tot stilstand komen. de meest voorkomende klachten als de remschijven niet meer functioneren zijn klachten over het stuur. Met name een trillend stuur lijkt vaak te maken te hebben met de remmen, en dan specifiek de remschijven. Het is dan ook goed om in dat geval altijd naar een garage te rijden of zelf de auto te bestuderen. Trillen kan bovendien andere oorzaken hebben dus een controle kan geen kwaad.

Remschijven vervangen

Kun je remschijven zelf vervangen? Ja, in principe wel. Het is echter een flinke klus. Als je weinig ervaring hebt met sleutelen aan auto’s dan is het zeker niet aan te raden. Als er namelijk iets mankeert aan je remmen dan breng je jezelf behoorlijk in gevaar. Het is beter om dan naar een garage te gaan. Wil je het toch graag zelf doen? Zorg dan dat je de juiste remschijven en remblokken hebt. en een goede plek om eraan te sleutelen. Een krik alleen is niet altijd voldoende om er goed bij te kunnen. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *