Auto's en Motoren

De draagarm van een Smart: dit is wat het doet

draagarm smart

Elke auto heeft een draagarm. Dat is de kern van het voertuig. De draagarm Smart ziet er wellicht anders uit dan die van een grote Volvo, maar in essentie dienen ze hetzelfde doel. Benieuwd wat een draagarm is, of wat je ermee doet als hij kapot is? Dat ontdek je hier.

De draagarm

De draagarm is als het geraamte van je auto. Het is de basis, de kern. Het is waar alles op leunt. Zonder draagarm kan een auto niet functioneren. Dit grote, metalen object bevindt zich in de kern van de auto. De wielen en carrosserie zijn eraan opgehangen. De draagarm heeft dus met heel veel druk te maken. Deze stalen constructie kan heel veel hebben. Al die kracht die vrijkomt bij het versnellen en besturen van de auto, moet namelijk ondervangen worden. Dat gebeurt met de draagarm. Hij is daar ook op ontworpen, dus remmen en gas geven zijn geen enkel probleem.

draagarm smart

Een kapotte draagarm herkennen

Het is niet vaak dat een draagarm kapot gaat. Het onderdeel is immers gemaakt om lang mee te gaan en veel druk te verdragen. In uitzonderlijke gevallen kan het echter toch zo zijn dat je draagarm kapot gaat. In sommige gevallen is het dan zelfs goedkoper om maar gewoon een hele nieuwe auto te kopen, zo belangrijk en dominant is dit onderdeel. Het kan echter soms ook vervangen worden. Een kapotte draagarm herken je vaak aan de manier waarop de auto rijdt. Je voelt trekken, rommelen, piepen of kraken wanneer de auto sneller gaat of door bochten gaat. 

De draagarm vervangen

Als je eenmaal door hebt dat er iets aan de hand is met de draagarm, dan is het zaak om deze zo snel mogelijk te repareren of vervangen. Dat kun je maar beter niet zelf doen. Het is namelijk niet zoiets als een lampje vervangen. Een draagarm vervangen vraagt om veel kennis van auto’s.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *