Geen categorie

De beste elektrische auto

Remschijven Volvo

Er zijn sit jaar al veel elektrische auto`s geproduceerd, maar wat is nu de beste elektrische auto? Dat is wat iedereen zich afvraagt, maar wat niet zo makkelijk beantwoord kan worden. Iedereen heeft daar zijn eigen mening bij. Bij de een is de actieradius belangrijk, bij de ander het uitrustingsniveau. Sommige mensen willen alleen een van de grote merken, zoals Audi of BMW, terwijl iemand anders weer een kleine goedkoper auto de voorkeur geeft.

De wensen van elke gebruiker

Het bepalen van wat jij de beste elektrische auto vindt, hangt af van wat je zelf wilt. Het gaat niet alleen om de hierboven genoemde zaken, maar ook om innovaties, en ontwikkelingen door de verschillende automerken. Wat je eerst inzichtelijk moet hebben, is hoe je de auto gaat gebruiken, wat je actieradius zal zijn. Dat is het aantal kilometer wat je bij normaal gebruik met een elektrische auto af kunt leggen. Maak je veel korte ritjes bijvoorbeeld in de stad, dan is een compacte auto een goed optie. Hier kun je je makkelijker verplaatsen in een drukke stad. Maar wanneer je veel op de snelweg rijdt, heb je meer aan de moderne grotere modellen. Deze hebben een grotere actieradius en kan dan voor jou een betere keuze zijn. 

Nieuwe modellen

De lijst van de beste elektrische auto`s wisselt continue. Steeds meer autofabrikanten zijn nieuwe modellen en technieken aan het ontwikkelen en verbeteringen volgen elkaar op in een razendsnel tempo. Actieradiussen nemen toe, prijzen nemen af, en de uitvoeringen worden steeds luxer. Nu is een actieradius van 400 kilometer veel, maar wie weet hoe ver we over een half jaar met de nieuwe accu’s kunnen rijden. We begonnen een aantal jaren geleden met een Tesla, nu heeft bijna elk automerk wel een elektrische auto. Hierdoor zal de lijst dan ook steeds veranderen. 

Lage bijtelling

Een van de vele voordelen van een elektrische auto is de lage bijtelling. Voor sommige mensen is dit ook een van de redenen om voor een elektrische auto te gaan. Een benzineauto heeft een bijtelling van 22% Bij elektrische auto`s ligt dit een stuk lager. In 2021 is de bijtelling voor elektrische auto`s 12%. Dat is bijna de helft van een benzineauto. Deze 12% geldt tot een nieuwwaarde van € 40.000. Het bedrag wat hierboven komt wordt belast met 22% daarom zal voor sommige mensen de beste elektrische auto een waarde moeten hebben onder € 40.000.

Conclusie

Het is dus niet te zeggen wat de beste elektrische auto is. Dit is per persoon verschillend en hangt af van de wensen en mogelijkheden van de gebruiker. Door de snelle ontwikkelingen verandert het aanbod bijna maandelijks. De beste elektrische auto bepaal je dus zelf, geheel naar jouw eigen wensen en toepassing.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *