Geen categorie

Autoverzekeringen van SNS

Een autoverzekering, we hebben hem allemaal nodig mits we natuurlijk een auto op onze naam hebben staan. Zo’n autoverzekering beschermt je financiën op het moment dat je onverhoopt een ongeluk krijgt. Maar ook om met een veilig gevoel de weg op te kunnen gaan is het hebben van zo’n verzekering natuurlijk prettig. Er zijn veel verschillende aanbieders die autoverzekeringen aanbieden. Kies bijvoorbeeld voor een SNS autoverzekering. Wel is het belangrijk om te weten welke verschillende autoverzekeringen er zijn, en wat de verschillen tussen deze verzekeringen ook daadwerkelijk zijn. 

De verschillen tussen autoverzekeringen kunnen groot zijn

Ten eerste is het belangrijk om rekening te houden met de dekking. De meest voorkomende en simpelste dekking is de zogenaamde WA dekking. Wanneer je kiest voor een autoverzekering met deze dekking dan ben je verzekerd voor schade die je aan anderen toebrengt. Mocht er echter bijvoorbeeld een inbraak in je auto plaatsvinden, of diefstal plaatsvinden, dan ben je niet verzekerd. Wel biedt een WA dekking het voordeel dat deze vaak het goedkoopste is van allemaal. Wanneer je dus zo goedkoop als mogelijk een nieuwe autoverzekering wilt hebben, dan is een WA dekking waarschijnlijk een goede keus voor jou. Meestal kiest men zo’n verzekering ook voor een wat oudere auto. Wettelijk is deze dan ook minimaal verplicht om te hebben.

Een beperkt casco verzekering

Wil je graag iets meer dekking hebben? Kies dan voor een autoverzekering met een beperkt cascodekking. Dit wordt ook wel de WA + genoemd. Deze biedt meer dekking bij verschillende schades zoals diefstal, brand en stormschade. Vaak vergoed de verzekering ook ruitschade. Wil je volledig verzekerd zijn, dus ook voor schade die je aan je eigen auto veroorzaakt bijvoorbeeld? Dan ga je voor de uitgebreidste autoverzekering, de all risk autoverzekering. Uiteraard betaal je voor deze verzekering ook een hogere polis dan de minder uitgebreide varianten. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *